Sirdal

Hyttevask

Vi tilbyr alt fra grundig nedvask til vanlig rengjøring av din hytte. Vi utfører i tillegg til hyttevask også plenklipping m.m.

Dette er inkludert i vår standard hyttevask (oversikt):

  • Alle flater yter rengjøres; stue, bad, kjøkken og soverom
  • Vindusvask fra begge sider
  • Grovrengjøring av terrasse (sommer/høst)
  • Tømming av søppelposer og flasker
  • Sengetøyskift

 

Prisen inkluderer teamet, utstyr, renholdsprodukter (miljøvennlige produkter) og andre direkte utgifter i forbindelse med renholdet (Ingen skjulte kostnader i våre tilbud).

Alle kunder har en 100% fornøydhetsgaranti. Hva innebærer garantien? Hvis dere/gjestene har noe å klage på med jobben vår, så kommer vi tilbake og retter opp i det uten ekstra kostnad.

hyttevask

Hyttevask er en tidskrevende oppgave

Hyttevask kan være en utfordrende oppgave for mange. Vi i Wilas Renhold er her for å hjelpe deg med å rengjøre hytten din, raskt og effektivt. 

 

Hyttevasking

Vi tar oss av alt fra det øyeblikket vi ankommer, slik at du eller dine gjester kan fokusere på andre viktige ting. 

Du trenger ikke å bekymre deg for å sortere gjennom eiendeler, kvitte deg med gamle møbler eller håndtere ubehagelige overraskelser som dukker opp under rydding av eiendom. 

Teamet vårt vil håndtere alt for deg, slik at du kan komme tilbake til det normale så snart som mulig.

La oss gjøre alt det harde arbeidet for deg!

I 1960 ble de to kommunene Bakke og Sirdal igjen slått sammen til en enkelt kommune som het Sirdal. Haughom ble også overført fra Bakke til den nyopprettede kommunen Sirdal.

Arkivkilder

Arkivkildene for de eldre kommunene (og den nåværende) finner du på Interkommunalt arkiv i Vest-Agder IKS (IKAVA). Dette inneholder informasjon fra ulike statlige organer.

Samfunn og næringsliv

Kommunestyret i Sirdal

Hyttevask kan være en utfordrende oppgave for mange. Vi i Wilas Renhold er her for å hjelpe deg med å rengjøre hytten din, raskt og effektivt. 

Vi tar oss av alt fra det øyeblikket vi ankommer, slik at du kan fokusere på andre viktige oppgaver.

Norges sørligste høyfjellsområde

Norges sørligste høyfjellsområde, Sirdal er godt forbundet med kystbyene Kristiansand i sørøst, Sandnes og Stavanger i vest. Fjellveien fra Brokke i Setesdal til Suleskard er åpen om sommeren fra slutten av mai til 1. november. En annen turistvennlig vei er fra Ådneram til Lysebotn i hjertet av Lysefjorden. De som vil gjøre baseshopping i Kjerag, må gå noen kilometer for å komme dit.

Sirdal har en idrettsgymnas

Sirdal har en idrettsgymnas med vekt på ski. Det er en ny golfbane som nylig ble åpnet som hevder å være EUs høyeste. I tillegg til å være et nedslagsfelt for vann til Sira-Kvina, er Sirdalheiene også et godt sauebeite. Hvert år sendes noen få tusen dyr til beite. Disse blir samlet og sortert første helgen i september. Å se så mange sauer samtidig har blitt en attraksjon i seg selv. Måten denne sauesamlingen gjennomføres på, kritiseres av dyrevelferd og NOAH – for dyrs rettigheter.

Natur og geografi

Den vestlige delen av Agder tilhører det Svekonorvegiske berggrunnskjoldet, og består av to geologiske hovedformasjoner: Proterozoiske bergarter dannet under de gotiske og senere Svekonorvegiske fjellkjedeforfedrene med sterk metamorfose under sistnevnte.

Kommunen

Et underlag på 1.600 – 1.450 millioner år gammelt skifer, kvartsitt, marmor og amfibolit med litt hornblendegneis, og på toppen av denne sure overflatestrukturen av både granitt og granodioritt. Sveconorvegian formasjoner som er de yngste er vanligvis ansvarlige for å danne større granittstrukturer. Kommunen blir sett av en 1.050 millioner år gammel øyeisgranittformasjon. 

Sirdal kommune

Sirdal kommune ligger på Helgelandsmoen berggrunnskjold. Tusenvis av meter med sediment dekker berggrunnen, som dannet seg for rundt 600 millioner år siden. Sedimentær stein ble lagt lagvis over den kaledonske fjellkjeden for 200 millioner år siden og ble hevet da fjellene ble brettet. 

Istiden

Den siste istiden avsatte bunnsmorener og spredning av store bergarter i Setesdalsheiene. Mange steder er fjellet ufruktbart, med bare noen få jordbiter og bergutklipp. Den sure berggrunnbunnen gir grobunn for hardføre gress- og lyngarter i nord, men den når opp til 900 meter over havet ved vår tregrense.

Dyrelivet i Sirdal

Dyrelivet i Sirdal inkluderer elg, hjort, rødrev, hare og lemming. Fjellryper og villrein finnes også der. Gaupe er også til stede i noen områder. Syreregn har også redusert mange ørretstammer i området. De kalkrike fylittområdene i nordøst er best for ørretfiske, mens de som har surt vann med bekkerøye er i vest.

Mer om våre rengjøringstjenester i Sirdal

Våre hyttevask tjenester